Vi ønsker alle vore kunder en glædelig jul og ser frem til at se jer igen i 2018. Har du brug for nødbehandling i mellem jul og nytår kan du ringe på klinikken mellem 9 og 11.

Hvornår skal mit barn til tandlægen?

boernetandpleje-koebenhavn

Selvom regelmæssige tandlægebesøg er en vigtigt forudsætning for et sundt tandsæt, er det meget individuelt, hvor ofte man bør lægge sig til rette i tandlægestolen. Det samme gør sig gældende for børn. Det er dog vigtigt, at dit barn kommer til tandlægen første gang inden 3 års alderen.

Det første besøg

Du vil typisk modtage den første henvendelse og vejledning i vedligeholdelse af mælketænderne fra den kommunale tandpleje omkring dit barns 1 eller 2 års fødselsdag.

Dit barns første tandlægeundersøgelse bør derefter ske omkring 2-3 års alderen. Her vil tandlægen undersøge tænder og tandkød, og I vil modtage gode råd om kost, tandpleje og brug af sut.

Selvom det første besøg typisk falder i 2-3 års alderen, er det vigtigt at fokusere på dit barns mundhygiejne helt fra start af – allerede fra de første mælketænder bryder frem omkring 6-8 måneders alderen. Selvom mælketænderne ikke er permanente, skal de stadig rengøres grundigt hver dag. Og et barn, der i en tidlig alder lærer, at hverken tandpleje eller tandlæge er farlig, har langt bedre forudsætninger for at opretholde et sundt og flot tandsæt hele livet.

De efterfølgende år

Efter det første besøg er det den personlige mundhygiejne og dit barns individuelle tandsundhed, som afgør, hvor ofte I bør aflægge tandlægen et besøg. Det præcise interval er en vurdering, som tandlægen foretager. Efter 6 års alderen, hvor de blivende tænder begynder at bryde frem, bør I dog være særligt opmærksomme på mundhygiejnen.

Hvis du vil vide mere

Hos Lisbet Schrøder har vi mange års erfaring med behandling af børn i alle aldre, og derfor kan du trygt tage dine kære små med på klinikken. Vi tager naturligvis ekstra hensyn, hvis dit barn føler utryghed ved at gå til tandlægen. Hvis du har spørgsmål til tandpleje – både til børn og voksne – er du altid velkommen til at kontakte os.

Se flere billeder fra vores klinik

Tandlæge Lisbet Schrøder

Valby Langgade 185, 1. tv.
2500, Valby

 36 16 41 16
mail@lisbetschroeder.dk

Åbningstider

Mandag 9:00-16:30
Tirsdag 8:30-16:00
Onsdag 8:30-12:15
Torsdag 8:30-16:00
Fredag 8:30-12:00


Find os på facebook